söndag 7 februari 2016

Till vår son på 25-års dagenFör 25 år sedan var det en mycket kall februaridag, och min man brukar berätta hur han träffade på ett tidningsbud i vår trappuppgång som värmde sig med innehållet i en fickplunta. Min man blev så till sig när telefonsamtalet från Barnmorskeinstitutet kom vid fyratiden och det var dags att komma till BB, att han i sin förvirring inte förstod att ta bilen utan fick beställa taxi istället. Det kan ju hända att bilen inte ens skulle ha startat i kylan och spårvagnarna gick ännu inte så tidigt på morgonen. Jag, din blivande mor, hade fått åka in till BB redan på självaste Runebergsdagen för du hade så bråttom ut i världen. Och så föddes en liten, liten kille sex veckor för tidigt.

Du blev nog väldigt speciell för din far, även om han kanske inte alltid hade förmågan att uttrycka det verbalt. Han älskade alla sina barn, men kärleken till de andra komplicerades av besvärliga vuxenrelationer. Med dig ville han vara tills du blev vuxen, och jag är så glad att han fick det. Han och jag har fått följa dig i alla stadier av din uppväxt. Se hur du tog dina första steg, vara orolig när barnläkaren misstänkte att du hade hjärtfel (vilket visade sig vara falskt alarm), höra dig säga dina första ord (mamma, pappa och lampa), följa med dig till dagis och skola, njuta av ditt gitarrspel och se dina fina teckningar, finnas vid din sida under den inte alltid så lätta tonårstiden, och se hur du småningom genom fotokonsten hittade din plats i livet.

Pappa var alltid säker på att det kommer att gå bra för dig, och det du vill kan du absolut genomföra. Jag har förstått att pappa ännu den där sista kvällen i livet talade om hur stolt han var över dig, och över oss. 

Vi har säkert inte alltid varit perfekta föräldrar, men vi har alltid försökt vårt bästa. Och det som inte alltid blir så bra alla gånger kan man alltid lära sig av och göra om och göra bättre. Resan genom livet är ju trots allt att lära sig leva genom försök och misstag.

Grattis Kasper!

Önskar mamma här och pappa där ute bland stjärnornaInga kommentarer:

Skicka en kommentar